hugyuti-teszt
Húgyúti tajekoztato

Húgyúti fertőzés egészségügyi teszt

3510 Ft

A vizeletben jelenlévő fehérje, nitrit és leukociták a húgyúti fertőzés megbízható jelei. Ez a teszt meghatározza, hogy Önnél előfordulnak-e ezek a tünetek.

10 perc alatt, otthon elvégezhető egészségügyi teszt

Elfogyott

Cikkszám: 970158-E. Kategória: . Címkék: , , , .

Termékleírás

A termékkel kapcsolatos információk:

Ez a teszt a vizeletben lévő fehérjét, nitritet és/vagy leukocitákat mutatja ki. 2 db teszt!

Általános információk:

A húgyúti fertőzés a húgyutak gyulladása, melyet a legtöbb esetben baktériumok okoznak, azon belül is főként bélbaktériumok. A húgyutakhoz tartoznak a húgycső, a hólyag és a vesék.

A húgyúti fertőzések főként a nőket érintik, mivel a rövid húgycső kedvez a kórokozók feljutásának. A nők mintegy 11%-a kap valamilyen húgyúti fertőzést évente. A betegség azonban az idősebb férfiakat is érintheti, ha megnagyobbodott a prosztatájuk, és ezzel elzárja a vizelet útját.

Egészséges emberekben a vizelet steril (azaz nem tartalmaz mikroorganizmusokat). A húgyutak sterilen tartásának egyik legjobb módja a húgyhólyag rendszeres ürítése. A fertőzés általában a húgycsőben kezdődik, majd feljebb terjedhet a felsőbb húgyutakba, és elérheti a veséket is.

A tünetek változóak lehetnek attól függően, hogy a fertőzés az alsó húgyutakat, vagy az alsó és felső húgyutakat egyaránt érinti-e. Az alsó húgyúti fertőzések jellemző tünetei a hólyag ürítésekor jelentkező égető érzés illetve az erős vizelési inger. A vizelet zavaros, illetve erős szagú lehet. Ha a fertőzés a húgyhólyagot is érinti, akkor ezt hólyaghurutnak nevezzük (ez a húgyhólyag enyhe, de kellemetlen gyulladásos megbetegedése). Amikor a felső húgyutak is érintettek, a tünetek hasonlóak lehetnek, de emellett jelentkezhet deréktáji fájdalom, láz és hidegrázás, és a betegség súlyos esetekben kórházi kezelést igényelhet. Az orvosi kezelés a betegség tényezőitől és körülményeitől függ; a betegek általában gyorsan reagálnak az antibiotikum kezelésre.

Hogyan ismerhetőek fel a húgyúti fertőzések?

Általában legelőször tesztcsíkokat használnak; ezeket belemerítik a vizeletmintába, hogy kimutassák a fertőzés jeleit: fehérjét, fehérvérsejteket (leukocitákat) vagy nitritet (számos, a vizeletben normál esetben nem jelenlévő baktérium átalakítja az elfogyasztott ételből származó nitrátot nitritté). Ha e tünetek bármelyike jelen van, akkor részletes vizeletvizsgálatra és a beteg alapos kivizsgálására van szükség.

Tartalom:

Használati útmutató, 2 fóliatasak, mindegyikben tesztcsík és nedvszívó anyag.