gyomorfekely-teszt
Gyomorfekély tajekoztatoGyomorfekély tajekoztato2

Gyomorfekély egészségügyi teszt

4540 Ft

Az immunológiai teszt a vérben lévő Helicobacter pylori (H. pylori) elleni antitestek kimutatására szolgál.

10 perc alatt, otthon elvégezhető egészségügyi teszt

Elfogyott

Cikkszám: 970226-E. Kategória: . Címkék: , , , , .

Termékleírás

A WHO szerint a Helicobacter pylori okozta bakteriális fertőzés a gyomorfekély egyik kockázati tényezője. Ez a teszt meghatározza, hogy Önnek van-e fertőzése.

A termékkel kapcsolatos információk:

Az immunológiai teszt a vérben lévő Helicobacter pylori (H. pylori) elleni antitestek kimutatására szolgál.

Általános információk:

A Helicobacter pylori nevű baktérium különböző betegségeket okoz, például gyomorhurutot és gyomorfekélyt. A fertőzéssel szemben, amely gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt előfordul, még nincs védőoltás. Megfelelő gyógyszerekkel (antibiotikumok) azonban a baktérium elpusztítható.

A gyomor belső falát és a nyombelet egy védő réteg óvja meg a gyomorsavtól. Amennyiben ez a védő funkció bármilyen okból meggyengül, a gyomor nyálkahártyája károsodhat, és fekélyek alakulhatnak ki. Ez jellemzően a H. pylori fertőzés miatt alakul ki, amely a gyomorrák kialakulásának kockázatát is növeli.

Becslések szerint ma a világ népességének fele fertőzött Helicobacter pylorival, bár nem minden fertőzés jár tünetekkel. Egyrészről különbséget jelenthet a meglévő fertőzés kiterjedtsége, másrészről szerepet játszhat a betegség kialakulásában a személy általános egészségi állapota és étrendje is.

Ennek a diagnosztikus tesztnek a segítségével egyszerűen és megbízhatóan mutatható ki a H. pylori fertőzés jelenléte. Mindössze egy csepp vér szükséges és az eredmény pár percen belül leolvasható.

Az esetek többségében a H. pylori fertőzés nagyon eredményesen kezelhető antibiotikum és savkötők kombinációjával. A baktérium elpusztítása után a gyomorhurut rendszerint meggyógyul.

Tartalom:

Használati útmutató, 1 pufferoldatos flakon, ragtapasz, lándzsa, 1 fóliatasak tesztkazettával és nedvszívó anyaggal.